Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Rusya'da Kırmızı Bültenle Aranan 3 Türk vatandaşı Maykop'ta Yakalandı
Rusya'ya bağlı Adıge Cumhuriyeti'nde 2007 yılından bu yana İnterpol aracılığıyla uluslararası kırmızı bültenle aranan 3 Türk vatandaşı yakalandı. Kuzey Kafkasya bölgesinde bulunan Adıge Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türk zanlıların uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığı suçundan arandığı kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bakanlık Basın Bürosu Başkanı Bayzet Gomleşko, "Yakalanan üç Türk vatandaşı, Haziran 2000 yılında kendi ülkelerinde kullanılmayan eski bir fabrikada eroin üretimi atölyesi kurmuştu. Bu gizli, kapalı mekanı uyuşturucu üretimi için malzemelerle donatmışlar" dedi.

Adıge İçişleri Bakanlığı'na göre, zanlılar bu gizli mekanda yaklaşık 150 kilogram eroin hazırlayarak İtalya'ya aktarmıştı. Bakanlığın yazılı açıklamasında, "Şubat 2001 yılında Türk istihbarat güçlerinin operasyonu sonucunda gizli atölye yok edildi. çete liderleri ise yargılanmaktan kaçmayı başardı. Yasadışı yollarla uyuşturucu satışını organize ettiği gerekçesiyle çete üyelerine kişi başına gıyaben 18,9 yıl olarak hapis cezası kesildi. 2007 yılından bu yana zanlılar İnterpol aracılığıyla uluslararası kırmızı bültenle aranıyordu" denildi.

çete üyelerinin Adıge Cumhuriyeti başkenti Maykop'da özel operasyonla yakalandığı belirtilen bakanlık açıklamasında, "25 Ocak'ta Adıge emniyet görevlileri ve istihbarat kurumu FSB bölge yetkilileriyle ortaklaşa yapılan operasyonda ikisi 45, biri 46 yaşında olmak üzere söz konusu şahıslar yakalandı" bilgisi verildi.

Rus güvenlik görevlileri, ismi açıklanmayan zanlıların Rusya'da başka suç vakalarına karışıp karışmadığını da araştırıyor. Türk vatandaşların Türkiye'ye iade edilmesi konusunun da görüşüldüğü gelen bilgiler arasında. (ZAMAN)



Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.