Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Adıgeyli Şair, ‘Yılın Şairi- Milli Edebiyat Ödülü’ne Aday Oldu

Adıgeyli şair Vasiliy Purdenko, geçtiğimiz günlerde, ‘Yılın Şairi’ Milli Edebiyat ödülü’nün (2011) sahibini bulmak amacıyla düzenlenen yarışmaya katıldı. Purdenko, ‘Toplumsal Şiir’ alanında yarıştı.

Purdenko’nun toplumsal içerikli ve sivri üsluplu şiiri, geniş bir yarışma jürisi tarafından değerlendirildi. Jüride profesyonel edebiyatçıların yanı sıra diğer meslek grupları mensupları da vardı. Vasiliy Purdenko, çok sayıda yarışmacı arasında 60 adaydan biri oldu.

ödül kazananlar, 21 Mart 2012 tarihinde Merkez Edebiyat Evi’nde düzenlenecek görkemli bir törenle ilan edilecek. Tören, UNESCO ile işbirliği içerisinde ve RF Yayın ve Kitle İletişimi Federal Ajansı’nın himayesinde gerçekleştirilecek. Törenin, Dünya Şiir Günü’ne ithaf edileceği bildiriliyor.

ödül, Rus Edebiyatı Kulübü ile ‘Avtorskaya Kniga’ adlı yayınevi tarafından oluşturuldu. Amaçları, Rus Edebiyatı’na katkıda bulunabilecek yeni yetenekler bulmak ve geniş bir okuyucu kitlesinin ilgisini bu yazarların eserlerine çekmek.

Purdenko şöyle konuştu: ‘Böyle prestijli bir yarışmada ödüle aday olmak, benim için büyük bir başarı. Eserim objektif bir şekilde değerlendirildi. Bu yıl benim için genel itibariyle ‘verimli’ geçti: ‘Zolotaya Stroka Rossii’ yarışmasına davet edildim, yurt dışında ‘Russkiy Kuraj’ isimli derlemem ve ‘Potok Beskoneçnogo Vremeni’ kitabım çıktı. ‘Moreman’ ve ‘Nelegal’ kitaplarımı da yayımlamayı planlıyoruz’. (yuga.ru)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.