Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Adıgey Heyeti EMITT Fuarı İçin Türkiye’de İdi

Tur operatörleri, Adıgey Turizm ve Kaplıcalar Komitesi ve sanat topluluklarından temsilciler, İstanbul'da yapılan ve dün sona eren Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)'na katıldı.

8 Şubat’ta açılan EMITT fuarına Adıgey heyeti ikinci kez katıldı. Fuarda özel olarak hazırlanan Türkçe ve İngilizce kitapçıklarla, Adıgey'in turizm potansiyeli tanıtıldı.

Milli motifler taşıyan Adıgey standında ziyaretçiler Adıgey’in sanat topluluklarıyla da tanıştırıldı.

Adıgey Turizm ve Kaplıcalar Komitesi Başkanı Genrih Derziyan, Adıgey’in bu fuara katılmasının en önemli sebeplerinden birinin, Türkiye ve civarında yaşayan Adıge diasporası temsilcilerini turist olarak Adıgey’e çekmek olduğunu söyledi. Derziyan, Adıgey Avrupa’da faal dinlenme biçimlerinin gelişmekte olduğu bir yer olarak tanıtılırken; Türkiye’de, kültürel, tarihi ve etnografik özelliklerine vurgu yapıldığını ifade etti.

Bilindiği gibi, geçen sene Adıgey’de turizmi geliştirme yolunda bir milyar rubleden fazla para harcanmıştı. 2012 yılı için de turizme beş yüz milyonluk ruble bütçe ayrıldığı öğrenildi.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT bu sene 16. yılını kutluyor. EMITT; Almanya, Avusturya, Suudi Arabistan, İsrail, Suriye, Kıbrıs, Yunanistan ve Rusyalı turizm acentelerini, otel ve havaalanı sahiplerini buluşturan, Türkiye’deki en büyük turizm fuarı olma özelliğini taşıyor.(KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.