Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Adıgey, Geri Dönüşçüler Günü İçin Hazırlıklara Başladı

Adıgey Milliyet İşleri, Soydaşlarla İlişkiler ve Kitle İletişim Araçları Komitesi’nde Geri Dönüşçüler Günü’yle ilgili bir toplantı yapıldı.

Komite Başkanı A. A. Şhalahov, cumhuriyet etkinlikleri plan projesini, görüşülmek üzere organizasyon komitesine sundu.

Yuga.ru’nun haberine göre, Milliyet İşleri, Soydaşlarla İlişkiler ve Kitle İletişim Araçları Komitesi’nden yapılan açıklama şöyle:

“Cumhuriyetteki “yuvarlak masa”daki, geri dönüşçülerin sosyal ve hukukî adaptasyonu meseleleriyle ilgilenen genel müdürlük yöneticilerinin katılımıyla bir organizasyon gerçekleştirilmesini; Adıgey ekonomisine katkıda bulunan soydaşların ödüllerle teşvik edilmesini; tarihî anavatanlarına dönen soydaşların yeni doğan çocuklarına hediyeler verilmesini teklif ediyoruz.

Alınan bilgilere göre, cumhuriyet kütüphanelerinde tematik kitap sergileri düzenlenecek. Ayrıca, Adıgey Milli Müzesi Diaspora Bölümü, aile saadetini Adıgey’de bulan genç soydaşları konu alan “Onları Vatan Birleştirdi” başlıklı serginin hazırlıklarıyla meşgul.

Adıgey Kültür Bakanlığı’nın ilave ettiği üzere, 1 Ağustos’ta Adıgey Devlet Filarmonisi’nde ihtişamlı bir etkinlik gerçekleştirilecek. Etkinlikte, cumhuriyet yönetimleri, Adıgey’de ve yurt dışında ikamet eden soydaşlarımız yer alacak.

Misafirler için profesyonel sanat topluluklarının sahne alacağı bir konser verilecek. Konserin ardından Devlet Filarmonisi’nin önündeki meydanda Adıge diasporası ve soydaşların katılımıyla renkli bir geleneksel etkinlik olan “Adıge-cegu” yapılarak kutlama tamamlanacak.

------------------------------------------------

Rusça’dan çeviri: Kuşba Zeynep


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.