Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Adıgey’de RF İçişleri Bakanlığı Temsilciliğinin Açılması İsteniyor

Diaspora ve Suriye çerkeslerine destek için Adıgey’de İçişleri Bakanlığı’nın yeniden kurulması öneriliyor.

Yurt dışındaki kalabalık Adıge diasporasına yardım ve onlarla işbirliği, Suriye çerkeslerine destekle ilgili operasyonel sorunların çözülmesi, yabancı yatırımcıların Adıgey’e çekilmesi gibi meseleleri hesaba katan Adıgey hükümeti, Kuzey Kafkasya’nın üç cumhuriyeti için İçişleri Bakanlığı’nın Adıgey’deki temsilciliğini yeniden kurmanın şart olduğunu düşünüyor.

Bilindiği gibi, 1 Haziran 2011 tarihinden itibaren Maykop’taki İçişleri Bakanlığı temsilciliği, RF Devlet Başkanı’nın bölgesel yapıların sayısının azaltılmasına ilişkin kararına uygun olarak kaldırılmıştı. Tasfiye edilen temsilciliğin işlevleri, RF İçişleri Bakanlığı’nın Rostov-na-Donu’daki temsilciliğine verilmişti. Bu temsilcilik, Güney Federal Bölgesi’nde koordinatör görevi yapıyor. Temsilcilik personeline, Maykop’taki iş için özel olarak diplomat çalışan dahil edildi. Rusya İçişleri Bakanlığı’nın Rostov-na-Donu’daki temsilciliğinin ilk sekreteri İgor Terziyan oldu.

Yuga.ru’da yer alan habere göre, Terziyan’ın uzun süreli yurt dışı gezisine gitmesi sebebiyle, Yuriy Natho, Rusya İçişleri Bakanlığı’nın Rostov-na-Donu’daki temsilciliğinin ikinci sekreteri tayin edildi.

6 Kasım günü Adıgey lideri Aslan Tkhakuşinov’a takdim edilen Yuriy Natho, bütün güncel meselelerde (hükümetin yeniden kurulması da dahil) işbirliğine ve uluslararası faaliyetlerin hazırlanmasında yardıma hazır olduğunu ifade etti. Tkhakuşinov şöyle konuştu: “Bugün Adıgeler dünyanın 55’i aşkın ülkesinde yaşıyor ve çalışıyorlar. Soydaşlarla etkileşim ve bağların güçlendirilmesi, Adıgey yürütme makamının son yıllarda başarıyla ifa ettiği bir görev. Temsilciliğin açılması; Türkiye, Yakın Doğu, Avrupa ve Amerika’da yaşayan kalabalık diasporayla çalışmalarımızı yeni bir seviyeye çıkarmamızı sağladı.” (KZ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.