Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Adıgey’de ve Moskova’da Suriye Çerkesleri İçin Miting Yapılacak

çerkes Dünyası Suriye çerkesleri için seferber oldu. Adıgey ve Moskova’da Suriye çerkesleri için miting yapılırken, Nalçik’te de tek kişilik eylem yapılacak.

Adıgey Cumhuriyeti sivil toplum hareketi “Adige Khase” thamatesi Adam Bogus Maykop Belediye Başkanlığı’na müracaat ederek 25 Kasım Cumartesi günü Maykop’ta yapacakları 1500 katılımlı miting için gereken tedbirlerin alınmasını istedi.

Yine Moskova’da çerkes İnisiyatifi adına Larissa Hadipaş başkanlığındaki bir heyet Moskova Belediye Başkanlığına müracaat ederek ayın 24’ünde 300 kişinin katılacağını tahmin ettikleri bir miting düzenlemek istediklerini duyurdu. Hadipaş, miting için henüz izin çıkmadığını, izni bekleyeceklerini de açıklamasına ekledi.

öte yandan Adige Xekuj Tahamatesi Abubekir Murzakanov da yaptığı açıklamada Kabardey Balkar Cumhuriyeti’nde düzenlemek istedikleri miting için izin verilmediğini; bu yüzden ayın 24’ünde tek kişinin katıldığı yasal bir eylem yapacaklarını söyledi.  

Adıgey Cumhuriyeti “Adige Khase” tarafından Maykop Belediye Başkanlığına verilen dilekçede şu ifadeler yer alıyor:


Suriyeli çerkeslerle Dayanışma Mitingi


               Maykop Belediye Başkanı

               M.N. çerniçenko’ya

 

             Saygıdeğer Mikhail Nikolayeviç!

            Adıgey Cumhuriyeti “Adıge Khase” sivil toplum hareketi, 25.11.2012 tarihinde 14.00 ila 16.00 saat arasında Suriye’deki olaylar ve çerkes (Adıge) soydaşlarımızın başına gelen insani felaket sebebiyle V. İ. Lenin Meydanı’nda miting yapmayı planlıyor.

            Mitingin amacı, Rusya toplumu ve devletinin dikkatini, Suriye Arap Cumhuriyeti’nde yaşayan çerkes soydaşların Rusya Federasyonu’na dönüşü için acil yardım problemine çekmektir.

            Mitinge en az 1500 kişinin katılması planlanıyor.

            Miting sorumlusu: Adıgey Cumhuriyeti “Adıge Khase” Sivil Toplum Hareketi Thamadesi Bogus Adam Şugaiboviç’tir. İrtibat numarası: 8-928-461-59-05.

            Toplumsal düzen sorumlusu: Adıgey Cumhuriyeti “Adıge Khase” Sivil Toplum Hareketi Yürütme Komitesi üyesi Hakuz Adam Makhmudoviç’tir. İrtibat numarası: 8-918-221-98-56.

            Maykop İçişleri İdaresi kuvvetleriyle kanun ve düzen koruması sağlamanızı istiyoruz.

Adıgey Cumhuriyeti “Adıge Khase” Sivil Toplum Hareketi
Yürütme Komitesi Thamadesi A.Ş. Bogus



Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.