Arama

Abhazya Başbakanı Lakerbaya, Türk Gazetecilerle Buluştu

Abhazya Başbakanı Lenoid Lakerbaya, Türkiye'den gelen gazetecilerle yemekte buluştu.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 44'üncü Başkanlar Konseyi ve 1'inci Abhazya-Türkiye Gazeteciler Kongresi dolayısıyla Abhazya'nın daveti ve Türkiye Abhaz Kültür Dernekleri Federasyonu'nun organizasyonuyla başkent Sohum'a gelen TGF yöneticileri ve üye derneklerden temsilciler ile gazetecilerden oluşan 76 kişilik heyet, Dışişleri Bakanlığı'nca verilen yemeğe katıldı.

Yemeğe, Başbakan Loneid Lakerbaya, Dışişleri Bakanı Vyaçeslav çirikba, Enformasyon ve Komünikasyon Bakanı K.V. Bjaniya, Abhazya Geri Dönüş Devlet Komitesi Başkanı H.R. Jopua, TGF Başkanı Atilla Sertel, Türkiye Abhaz Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Ramazan Cengiz Koç, Abhaz bürokratlar ve gazeteciler katıldı.

Başbakan Lakerbaya, konuşmasında "iki ülke arasındaki dostluğa" vurgu yaptı. 

Diğer konuşmalarda ise TGF'nin Abhazya gezisinden beklenen sonucun "Türkiye ile Abhazya arasında dostluk ve iyi komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesi, Türkiye'de Abhazya toplumu ve kültürü, ülkenin sosyo-ekonomik gelişmesi, dış politika pozisyonları ve yönelimleri ile ilgili bilgilerin artırılmasının hedeflendiği" belirtildi.


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.