Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Kuzey Kafkasya Cumhuriyetleri “Putin” dedi
Rusya Federasyonu’nda dün yapılan parlamento seçimleriyle ilgili sonuçlar netleşmeye başladı. Birleşik Rusya Partisi seçimleri açık ara kazanırken Kuzey Kafkasya Cumhuriyetleri de kuvvetli bir şekilde “Putin” dedi.
Son gelen verilere göre % 7 barajını aşarak parlamentoya girme hakkı kazanan 4 partiden, Birleşik Rusya Partisi (BRP)oyların % 64.1’ini, Komünist Parti(KP) yüzde 11.6’sını, Liberal Demokrat Parti(LDP) 8.2’sini,  Rusya Adalet Partisi (RAP) de 7.8’ini aldı.
 
Bu oy oranlarına göre partilerin kazanacağı takribi sandalye sayıları da şu şekilde gerçekleşecek:
 
BRP : 310-315
KP  : 50-60
LDP  :40-45
RAP : 40-45
 
Buna göre BRP, parlamentoda Anayasayı değiştirebilecek çoğunluğu elde etmiş oluyor.
 
KUZEY KAFKASYA CUMHURİYETLERİNDE DURUM
 
Kuzey Kafkasya Cumhuriyetleri ise Putin’e Rusya ortalamasının üstünde bir oranla “evet” çektiler. Kesin olmayan sonuçlara göre cumhuriyetlerde elde edilen sonuçlar şöyle:
 
Adıgey Cumhuriyeti’nde seçime katılım oranı ise % 54.7 gibi düşük oranda gerçekleşirken, oyların % 74.49’u Birleşik Rusya’ya, % 12.28’i Komünist Parti’ye çıktı.
 
Kabardey Balkar Cumhuriyeti’nde seçime katılma oranı ise % 94,06 oldu. Birleşik Rusya Partisi bu cumhuriyette kullanılan oyların  % 99,9’unu aldı.
 
Karaçay çerkes Cumhuriyeti’nde seçimlere katılım oranı ise % 90 olarak gerçekleşti. Bu bölgede Birleşik Rusya Partisi’nin aldığı oy  oranı % 99.
 
   Kuzey Osetya Cumhuriyeti’ndeki katılım ise % 63 olarak gerçekleşirken, Seçim Komisyonu’nun sonuçları açıklamayı ısrarla geciktirdiği bildiriliyor.
 
   Rusya Federasyonu Seçim Merkezi’nin resmi internet sitesinde belirtildiğine göre Rusya’nın tüm bölgeleri arasında seçimlere en yüksek katılım oranı % 99,21’le çeçenistan Cumhuriyeti’nde gerçekleşti.
İnterfaks’a açıklama yapan Grozni Merkez Seçim Komisyonu Başkanı İsmail Bayhanov Birleşik Rusya Partisi’nin Grozni’de % 99,33 oy aldığını, bu oranın tüm çeçenistan için de geçerli olduğunu söyledi.
Muhalefet partilerinden Sağ Kuvvetler Birliği’nin çeçenistan milletvekili adayı Timur Aliyev ise kendi ellerindeki verilerin çeçenistan’da seçimlere katılım oranını % 30 olarak gösterdiğini söyledi..
Rusya yanlısı çeçenistan Cumhuriyeti yönetimi Devlet Başkanı Ramzan Kadirov da, seçim günü tüm bölgeleri bizzat denetlediğini ve halka seçime katılmaları konusunda telkinlerde bulunduğunu açıkladı. Batı basını ise Kadirov’u ve % 99.21’lik seçim sonuçlarını alaya alan yorumlar yayınlanıyor.
 
İnguş Cumhuriyeti’ndeki katılım ise % 92,11 olarak gerçekleşti. Ria Novosti’nin bildirdiğine göre İnguşetya’da Birleşik Rusya Partisinin aldığı oy miktarı % 98,91.
 
Dağıstan Cumhuriyeti’nde de seçime katılma oranı % 92,01 olarak gerçekleşirken, bu cumhuriyette Birleşik Rusya Partisi’nin oyları % 90 olarak gerçekleşti.
 
Abhazya Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu henüz herhangi bir oran açıklamazken sadece seçimlere katılımın yüksek olduğunu duyurdu. Apsını Press haber Ajansı ise seçimlerde sadece Rusya vatandaşlarının oy kullandığını belirterek katılımın % 70 ila % 80 arasında gerçekleştiğini, verilen oyların % 86’sının da Birleşik Rusya Partisi’ne çıktığını duyurdu.
 
Güney Osetya merkez seçim komisyonu başkanı Bella Pliyeva’nın verdiği bilgilere göre ise Güney Osetya’da seçimlere katılma oranı % 90; Birleşik Rusya’nın aldığı oy oranı % 92 olarak gerçekleşti. (HB-KE) KAFKASEVİ
 

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.