Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Kuzey Kafkasyalı Abhazya Gönüllüleri Çerkessk’de Toplandı
 1992 -1993 yılları arasındaki Gürcü - Abhaz savaşına katılanların oluşturduğu Abhazya Savaş Gönüllüleri hareketlerinin çatı organizasyonu olacak olan Kuzey Kafkasya Abhazya Gönüllüleri Hareketi kongresi hafta sonunda Karaçay – çerkes Cumhuriyeti’nin başkenti çerkessk'te yapıldı.
Kavkaz Uzel muhabirine açıklamalarda bulunan Abhaz- Gürcü Savaşında aktif görev alan ve Abhazya Kahramanı ünvanına sahip İbrahim Yaganov, "çerkessk'te yapılan kongrede, Abhaz Gönüllüleri hareketleri, Kuzey - Kafkasya Abhazya Gazileri Hareketi Derneği adı altında teşkilatlanma ve birleşme kararı aldı. üst Kurul (Divan) oluşturuldu. Bu oluşturulan üst kurula her Cumhuriyetten 3’er temsilci seçildi. Bunlar da kendi aralarında başkanı seçecekler" dedi.
Bu arada hazırlanan tüzük de genel kurulca kabul edildi. Ancak tüzük üzerinde son çalışmaların yapılacağı ve nihai olarak Mayıs ayında yine çerkessk'te yapılacak olan kongrede son şeklinin kabul edileceği belirtildi. Kongreye Kabardey - Balkar, Adigey ve Karaçay - çerkes Cumhuriyeti’nden temsilciler katıldı. Davet edilden ancak kongreye gelemeyen Güney Osetya delegasyonu destek telegrafı gönderdi. Güney Osetya da bu çatı oluşumun içerisinde yer almak istediğini beyan etti. İbrahim Yagan yeni oluşumun amacını, Abhazya savaşı gazilerinin kurduğu organizasyonları tek çatı altında toplamak, onları koordine etmek ve savaşta ölenlerin ailelerine destek vermek olarak açıkladı. Bu yeni çatı oluşum Kuzey - Kafkasya Abhaz Gazileri Derneğine, Terek Kazakları Birliği temsilcilerinin de gireceklerini  deklare edildi.
Hatırlanacağı üzere, 19 Aralık 2007 tarihinde Abhazya’da yapılan toplantıda Kabardey - Balkar, Karaçay - çerkes ve Adigey Cumhuriyeti Abhaz Gönülleri Dernekleri tek çatı altında toplanmak istediklerini beyan etmişlerdi.Ayrıca, çerkessk'te yapılan kongrede, Abhazya Adige Hase'nin kuruluşunun desteklenmesi kararı alındı. Anzor Goov'un başkanlığında söz konusu organizasyonun misyonunun Kuzey Kafkasya halkalarının Abhazya'ya entegrasyonunu sağlamak olduğu deklare edildi. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.