Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Yarlıkov: “Rusya, Abhazya ve Güney Osetya için Kuzey- Kafkasya'yı Riske Etmez”
Rusya Bilimler Akademisi Etnografya ve Antropoloji Enstitüsü Uzmanlarından Ahmet Yarlıkov, Rusya Federasyonu'nun Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıyarak Kuzey Kafkasya'yı riske etmeyeceğini söyledi.
Yarlıkov' a göre, Abhazya ve Güney Osetya etrafında dönen politiklarda Abhazya ve Güney Osetya'nın tanınmasının değil buralarda Rusya Federasyonu'nun ağırlığını artırdığı stratejik hamleler olduğunu belirtti. Yarlıkov, "Eğer Rusya Federasyonu Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanırsa, bu durum ileride Rusya Federasyonu'nun başına ciddi sorunlar açar, bu da Kuzey Kafkasya da istikrarsızlığa sebeb olur" dedi. Yarlıkov, Abhazya ve Güney Osetya’daki anlaşmazlıkların artmasının 2014 Soçi Kış Olimpiyatlarına zarar vereceğini iddia etti. çeçenistan’daki durumla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ahmet Yarlıkov, çeçenistan’da durumun eski döneme nazaran istikrarlı bir durumun hakim olduğunu burada Rusya Federasyonu'nun "çeçenleştirme" politikasının başarılı olduğunu söyledi. Bu başarıda en büyük pay sahibinin çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov'a ait olduğunu belirtti. Yarlıkov, çeçenistan’daki militanların komşu cumhuriyetlere kaydığını özelliklede Dağıstan ve İnguşetya cumhuriyetlerinde konuşlandıklarını, bununda söz konusu cumhuriyetlerdeki olaylardan anlaşılmakta olduğunu söyledi. Yarlıkov, Ramzan Kadirov ile Yamadayev arasında ki mücadelenin galibinin Ramzan Kadirov olacağını; çünkü Ramzan Kadirov'un çeçenistan’da kendisi dışında hiçbir gücün varlığını kabul etmeyeceğini de belirtti. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.