Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Beslanın Sesi’nden Soruşturma Heyeti Başkanına red

Beslan’da hayatını kaybedenlerin yakınlarının oluşturduğu "Beslan’ın Sesi" adlı STK, soruşturmayı yürüten Komisyon Başkanı Aleksandr Soljenitsin'i red edeceklerini duyurdu.

Komite Başkanı Ella Kesayeva, Soljenitsin’in soruşturmayı frenlemekten başka bir şey yapmadığını söyleyerek, konu ile ilgili şikayet dilekçelerini Rusya Başsavcılığına göndereceklerini belirtti.

Ella  Kesayeva, “Soljenitsin bizim sunduğumuz kanıtları soruşturma kapsamına almıyor. Şahitlerin ifadelerini inkar ediyor. Rehinelerin ifadelerini alması gerekirken hala almadı ve adli-tıp analizi yaptırmadı’ dedi. 

Ella Kesayeva'ya göre, Aleksandr Soljenitsin'nin kendisi bizzat redd-i hakim ilan edilmesini talep etti.

Federal Konsey Başkan yardımcısı ve Beslan Soruşturma Komisyonu Başkanı Aleksandr Torşin, Beslan eylemiyle ilgili bir cesetin daha kimliğinin tespit edildiğini ve bu böylece kimliği tespit edilemeyen ceset sayısının 8 den 7 'ye düştüğünü söyledi. Torşin, Beslan Komisyonunun başarılı olduğunu iddia ederek, soruşturma ile ilgili gizli belgeler hariç tüm belge ve bilgilerin Duma ve Federal Konsey sitesinde yayınlanacağını ifade etti.

 Hatırlanacağı üzere Kuzey Osetya Yüksek Mahkemesinin Beslan’ın Sesi’ni kapatma kararından sonra komite temsilcileri açlık grevine gitmişlerdi.

Kavkaz Uzel’in bildirdiğine göre 25 Ağustos tarihinde Lenin bölge mahkemesinin aldığı kararda "Beslanın Sesi" adlı STK 'nın yeni yönetimle yeniden kayıt yaptırması gerektiğini belirtmişti. Bu da yeni başkanın Marine Melnikova olması anlamına geliyor. Ancak bu karara Ella Kesayeva taraftarları şiddetle karşı çıkıyorlar.

1 Eylül 2004 tarihinde meydana gelen Beslan okul baskınında 1128 kişi rehine alınmış, 186 çocuk hayatını kaybederken 145 kişi de yaralanmıştı.(Kafkasevi)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.