Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

İnguşetya Savcılığı, ‘Beslanın Sesi’ Grubunun ‘Aşırı uç’ Olarak Kabul Edilmesini İstedi
Beslan katliamında can verenlerin yakınlarınca kurulan  "Beslan’ın Sesi" isimli sivil toplum örgütünden yapılan açıklamada, İnguşetya savcısı M. H. Auşev’in, Nazran Federal Mahkemesine müracaat ederek, kendilerinin ekstremist (aşırılıkçı) olarak kabul edilmesini istediği belirtildi. 
Savcılığın, "Beslan’ın Sesi" internet sitesinde ve medyada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik suçlamalar ve teröristleri cesaretlendirici açıklamalarda bulunduklarını iddia ettiği belirtilen Beslan’ın Sesi’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
 “Mahkemeye yazılan dilekçede, "Beslan’ın Sesi" internet sitesinde yer alan, ‘Beslan’da yaşanan olayların Rusya’daki politik mekanizmanın bir sonucu olduğu, mevcut rejimin bu eylemi kullanarak kendi politik ve özel problemlerini çözme yoluna gittiği, olanlardan Rusya rejiminin sorumlu tutulduğu, Putin zamanında yaşanan hiçbir eylemin derinlemesine soruşturulmadığı ve sonuçlanmadığı’ şeklindeki eleştirilerimiz gerekçe gösterilerek şu sözlerimize yer verilmiş: “Biz kendimizi suçlu hissediyoruz…. Sorunları, tankla, zehirli gazla, nord-ost tiyatro baskınında olduğu gibi akıl baliğ olmamış çocukların yanmasına göz yummakla çözmeye çalışan birisini devlet başkanı seçtiğimiz için kendimizi suçlu hissediyoruz. Ancak, dünyanın önde gelen politikacıları ve elitlerinin, katillerin garantörü olan devlet başkanımızı desteklemelerinden dolayı ise suçlu biz değiliz. Savcıların, bürokratların mahkemeye açıkça baskı yaptıkları bir zamanda, Putin, Beslan eyleminden dolayı bizleri, yani ölenlerin yas tutan ailelerini suçladı. Devlet Başkanı kendi dostları olan güvenlik birimlerini cezalandırmak yerine, kolay olanı tercih ederek bizleri suçladı. Maalesef biz böyle bir ülkede yaşamak zorundayız.”
 İnguşetya Savcılığı’nın, bu ifadelerin cezalandırılması isteğiyle başvurduğu mahkeme 14 Ocak 2008 tarihinde görülecek. (Kafkasevi)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.