Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Uluslararası Osetin Halk Kongresi Kurulacak
 
Dün Kuzey Osetya Cumhuriyeti’nin başkenti Vladikafkas’ta başlayan 7. Olağanüstü Osetin Halk Kongresi’nde Uluslararası Osetin Halk Kongresinin oluşturulacağı bildirildi.
7. Olağanüstü Osetin Halk Kongresi’ni organize eden Osetin Halk Hareketi “Stır Nıhas” (Yaşlılar Konseyi) dan yapılan açıklamada bu kongrenin en önemli görevlerinden birisinin Uluslararası Osetin Halk Kongresi’ni oluşturmak olduğunu belirtti.
Güney Osetya Devlet Başkanı Eduard Kokoeti ile görüşen “Stır Nıhas” Başkanı Boris Basaev, uluslararası “Osetin Halk Kongresi” hareketinde tüm diaspora Osetinlerinin de temsil edileceğini, bu oluşumla birlikte tüm Osetinlerin yakınlaşacağını söyledi. (KAFKASEVİ)

Sizde yorumunuzu eklemek için tıklayın.
Yorumlar
Tüm yorumları görüntülemek için tıklayın.
Dzarasti Ahmet Sarmat - İstanbul
18 / 06
"Sıtır Nıhas" Osetlerin ataları Alanlardan bu güne geleneksel olarak büyüklerimizin kültürel konularda Wunafe yaparak kararların alındığı ve bu kararların her Oseti bağlayan kanunlar kurallar ve yapılması gereken konuların görüşüldüğü halk meclisidir.