Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Beslan Katliamının 5. Yılı
 
Kuzey Osetya'nın başkenti Beslan'daki kanlı okul baskınından kurtulanlar ve ölenlerin yakınları, katliamın beşinci yılında anma töreni için bir araya geldi.
Ellerinde çiçekler taşıyan bu küçük kentin sakinleri, 5 yıl önce çoğu çocuk yüzlerce kişinin rehin alındığı okulun yıkıntılarının önünde toplandı.
Saldırıda hayatını kaybeden 186'sı çocuk 332 kişinin yakınları, Rus yetkililerin bu dramdan hala ders almadığını düşünüyor ve rehin alma olayı ve polisin müdahalesiyle ilgili gerçeklerin aydınlatılması için bağımsız bir soruşturma yapılmadığından yakınıyor.
Oğlu ve yeğeniyle törene katılan Valentina Ostani, ''Beslan'dan sonra 5 yıl geçti. Bizler dünyanın değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ama yıllar sonra hiçbir şeyin değişmediğini gördük. çocuklarımızı hala okula göndermekten korkuyoruz, çünkü Kafkaslar'da her geçen gün daha da korkunçlaşan terör eylemleri oluyor'' dedi.
Bu rehin alma olayı ve kanlı biçimde sona ermesi, Rusya'nın eylemcilere karşı zaferlerinin başlangıcı gibi görülmekle birlikte, birkaç aydır eylemlerin yeni bir soluk kazandığı yorumları yapılıyor. Bu görüşü savunanlar, Hazirandan beri Kafkaslar'da 109'u polis olmak üzere 259 kişinin öldürüldüğüne dikkati çekiyor.
Beslan'daki anma töreni, dramın yaşandığı saat 09.15'te okulda çanların çalmasıyla başladı. Saldırıda iki çocuğu kurtulan Kuzey Osetya lideri Taymuraz Mamsurav da hazır bulundu.
Kurban ailelerinin kurduğu Beslan'ın Sesi derneğinin üç gün boyunca okulun önünde kayıpları anacağı açıklandı.
Buna karşın Rusya'da bir tören öngörülmedi. Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev de okulların ders başı yaptığı bugünkü konuşmasında bu katliamla ilgili bir söz sarf etmedi. Beslan'da ise kurbanları anmak için öğrenciler Cumartesi gününe kadar derslere başlamayacak.
Katliam Rus gazetelerinde de pek yer almadı. Sadece ekonomi gazetesi Vedomosti ile bağımsız Vremya Novostey gazetesi katliamın 5. yılından söz etti. (AA)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.