Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Kuzey Osetya ve İnguşetya Artık İşbirliği Konuşmak İstiyor
 
Kuzey Osetya ve İnguşetya Cumhuriyetleri, artık aralarında kronik bir sorun olan Prigarodniy bölgesi anlaşmazlığını değil, iyi komşuluk ilişkilerini konuşmak istiyorlar.
Rusya Federasyonu Devlet Başkanının Güney Rusya Temsilcisinin Yardımcısı Süleyman Vagapov, Kuzey Osetya Cumhuriyeti’nin başkenti Vladikafkas’ta düzenlediği basın toplantısında, Kuzey Osetya ile İnguşetya Cumhuriyetleri arasında pratikte bir sorun kalmadığını, artık anlaşmazlık konularını değil işbirliği alanlarını konuşmak istediklerini söyledi.
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Kuzey Osetya Devlet Başkanı Taymuraz Mamsurov, İnguş mültecilerin Kuzey Osetya Cumhuriyetinin Prigarodniy bölgesine dönmeleri için hiçbir engelin bulunmadığını, İnguş mülteciler için gerekli ortamın sağlandığını belirtti.
Süleyman Vagapov’un verdiği bilgilere göre, şimdiye dek 1992 Ekim-Kasım aylarında Prigarodniy bölgesinde çıkan Oset-İnguş çatışmaları sonucu zorunlu olarak yerlerini terk edenlerden şu ana kadar 30 bini geri döndü .
İnguşetya’da Prigarodniy’yi terk eden 1080 mülteci ailenin daha bulunduğu bildiriliyor. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.