Arama

BDT Savunma Bakanları Duşanbe'de Toplanıyor
 
Bağımsız Devletler Topluluğu'na (BDT) üye ülkelerin savunma bakanları Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bir araya gelecek. Tacikistan resmi ajansının haberine göre, Duşanbe 9-10 Kasım günlerinde BDT savunma bakanları zirvesine ev sahipliği yapacak.
Zirvenin gündeminde 20'den fazla konunun olduğu kaydedildi. Bakanlar, askeri alanındaki işbirliğini geniş yelpazede değerlendirecekler. Bu arada, zirveden bir gün sonra 11 Kasım'da Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Abiyev, Tacikistan'a çalışma ziyaretinde bulunacak.
Azeri Bakan Abiyev, Duşanbe ziyareti çerçevesinde Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Meclis Başkanı Saydullo Hayrullayev ve Savunma Bakanı Şerali Hayrullayev ile ayrı ayrı görüşecek. İkili görüşmelerde Azerbaycan ile Tacikistan arasındaki askeri alanındaki işbirliği konuları masaya yatırılacak.
Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından kurulan BDT'ye Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Ermenistan, Moldova, Tacikistan ve özbekistan resmi olarak üye. Bölge ülkelerinden Türkmenistan birliğe tam üye değil. (CİHAN)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.