Arama

Alman Dışişleri Bakanlığı : ‘Belarusya, Abhazya ve G. Osetya’yı Tanırsa AB İle İlişkileri Bozulur’
 
Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Belarusya’nın Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanıması durumunda Belarusya’nın Avrupa Birliği ile ilişkisinin bozulacağı bildirildi.
Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi temsilcisi Hans-Diter Lukas yaptığı açıklamada, “Belarusya Avrupa Birliği’nin “Doğu Ortaklığı” programının içerisinde bulunuyor. Belarusya’nın Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlığını tanıması Avrupa Birliği ile ilişkisini bozar” dedi.
Almanya Dışişleri Bakanlığı temsilcisi, Avrupa Birliğinin Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlığının tanınması konusundaki görüşlerinin net olduğunu, Avrupa birliği ile işbirliği içerisinde olan partnerlerinin de bu duruma ters politikalar izlememesi gerektiğini söyledi.
Belarusya Parlamentosu Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Viktor Guminski, “Belarusya, Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanımada aceleci davranmayacak. Bu konuda özel bir çalışma grubu oluşturduk. Bu çalışma grubu Abhazya, Güney Osetya ve Gürcistan’da durumu yerinde inceleyecek ve bize bu konuda bir rapor sunacak. Biz de bu rapor doğrultusunda karar vereceğiz” dedi.
Hatırlanacağı gibi Belarusya Parlamentosu bu hafta Abhazya ve Güney Osetya cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanıma konusunu gündeme alacağını açıklamıştı. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.