Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Belarusya, Abhazya ve G. Osetya Etrafında ‘Dans Etmeye’ Devam Ediyor
 
Belarusya Parlamentosu’nun Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri’nin bağımsızlığını tanıma konusunu bu yıl gündemine alamayacağı bildirildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belarusya Parlamentosu Uluslararası İlişkiler ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ile ilgili ilişkilerden sorumlu Komisyonunun üyesi Vitali Busko, Belarusya Parlamentosunun Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını tanıma konusunu bu yıl gündemine almayacağını söyledi.
Rusya Federasyonu’nun önde gelen gazetelerinden “Kommersant” gazetesinin haberine göre, Belarusya Parlamento heyeti Abhazya ve Güney Osetya’dan sonra Gürcistan’ı ziyaret etti.
Belarusya Parlamenterleri bu ziyaret kapsamında Gürcistanlı siyaset bilimcileri ve tarihçileri ile görüştüler. Tarihçiler, “Abhazya’nın her zaman Gürcistan içerinde bulunduğunu” anlattılar.
Heyet daha sonra Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vaşadze ve Gürcistan Parlamento Başkanı David Bakradze ile bir araya geldi. Bakradze ve Vaşadze Belarus parlamenterleri Abhazya ve Güney Osetya konusunda bilgilendirdi. Daha sonra Belarusya heyeti Gori, Zugdidi ve Batum’ da Gürcü mülteciler ile görüşmelerde bulundu.
Belarus Parlamenterler, Gürcistan Parlamento Başkanı David Bakradze ile yaptıkları görüşmeden sonra yaptıkları açıklamada, Gürcistan ziyaretinden çok memnun kaldıklarını, Gürcistan ile Belarusya ilişkilerinin yeni bir ivme kazanarak iki ülke arasında işbirliğinin gelişeceğini açıkladılar.
Belarusya Parlamentosu, Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanıma talebini gündeme almadan önce durumu yerinde öğrenmek için 17 Kasım tarihinde Abhazya, Güney Osetya ve Gürcistan’a özel bir heyet göndermişti. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.