Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

‘Belarusya, Abhazya ve G. Osetya’yı tanımayacak. Bu Başından Beri Belli İdi’
 
Belarusya, Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri’nin bağımsızlığını tanıyacak mı? Bu konuda çok şey söylendi yazıldı. Bizzat Belarusya Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko bir çok kez Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanıyacaklarını, tanımaya çok yakın oldukları gibi açıklamalarda bulundu.
Belarusya Parlamentosu, 17 -20 Kasım 2009 tarihlerinde Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri’nin bağımsızlığını tanıma konusunu gündemine alamadan önce konuyu yerinde inceleyip parlamentoya bir rapor hazırlanıp sunulması için özel bir parlamenter heyeti Abhazya, Güney Osetya ve Gürcistan’a gönderdi.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rusya Stratejik Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı siyaset bilimci Andrey Areşev, Belarusya yönetiminin Abhazya ve Güney Osetya’nın tanınması konusunda durumu yerinde öğrenmek için Sohum, Tshinvali ve Tiflis’e heyet göndermesinin Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlığını tanımayacağının yumuşak formu olduğunu söyledi.
Siyaset Bilimci Andrey Areşev, Belarusya Devlet Başkanı itibarını korumak için Sohum, Tshinvali ve Tiflis’e heyet gönderiyor. Bu durum gayet açık bir şekilde göstermektedir ki Belarusya direkt Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerini tanımayacağım demek yerine, Rusya Federasyonu ile de ilişkilerini bozmamak için “durumu yerinde inceliyoruz”, “görüşeceğiz, zamanı gelmedi” diyerek oyalıyorlar. Sonunda uluslararası hukuku bahane ederek Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri’nin bağımsızlığını tanımayacaklar. Ve bence Minsk’in Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlığını tanımayacağı başından beri belliydi. Belarusya hep bu konuda oyaladı, bahaneler uydurdu”dedi. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.