Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Turuncu Devrimin Sonu mu?
 
Ukrayna'da gerçekleşen ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Rusya yanlısı Viktor Yanukoviç yüzde 48,48 oyla önde götürüyor. Ukrayna Yüksek Seçim Kurulu'nun verilerine göre sandıkların yüzde 85,02'si açıldı.
Batı yanlısı Turuncu Devrim lideri Başbakan Yulia Timoşenko, aradaki farkı yüzde 3'ün de altına düşürerek yüzde 45,86'ya ulaştı. Sandıkların açılmasından bu yana bazen yüzde 13'lere varan iki lider arasındaki fark yüzde 2,65'lere kadar geriledi.
Ukrayna yasalarına göre herhangi bir adayın diğerinden fazla oy alması seçilmesi için yeterli. İki lidere de karşı yönde oy kullananların oranı ise yüzde 4,47'yi buldu.
Aradaki farkın yüzde 3'ün de altına gerilemesi 2004'te yaşanan Turuncu Devrim'in tekrarlanabileceği ihtimalini artırıyor. Timoşenko, taraftarlarına tek bir oya bile sahip çıkmaları çağırısında bulundu. Bölgeler Partisi'nin, Yüksek Seçim Kurulu ve diğer stratejik binaların çevresinde gösteri yapacağı belirtiliyor. Parti, 50 bin kişilik gösteri için izinleri almış durumda. çevre illerden insanların otobüslerle Kiev'e geldiği kaydedilirken, herhangi bir gerginliğe karşı polis 70 bin kişilik bir güçle sokaklarda güvenliği sağlayacak. (CİHAN)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.