Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Timoşenko ile Yanukoviç arasındaki oy farkı yüzde 3'e düştü
 
Ukrayna'da dün gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oyların yüzde 90'nı sayıldı. Ukrayna Merkez Seçim Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, Rusya yanlısı Viktor Yanukoviç oyların yüzde 48,52'sini alarak önde gidiyor. Rakibi Yuliya Timoşenko ise farkı yüzde 3,3'e düşürerek yüzde 45,82 oranında oy aldı.
Turuncu devrimin liderlerinden olan Başbakan Yuliya Timoşenko'nun ekibi seçim sonuçlarını Hyatt Regency Otel'de oluşturulan kampanaya merkezinden takip ediyor. Timoşenko'nun kampanya merkezi sorumlusu Başbakan Birinci Yardımcısı Aleksandr Turçinov güncellenen sandık sonuçlarını burada basın mensuplarına yaylaşıyor.
Seçim sonuçlarını da değerlendiren Aleksandr Turçinov özellikle Yanukoviç'in kalesi durumunda olan Ukrayna'nın doğusu ve Kırım özerk Cumhuriyeti'nde kural ihlallerinin olduğunu bunların üzerine gideceklerini söyledi. Sandık çıkışı anketleri açıklandığında yüzde yüzde 5'lik oy fark olması üzerine ise Timoşenko seçmenine hitaben; "Her bir oy için mücadele edin. Tarihimizde bazı siyasiler zaferlerini erken kutladılar, ama sonradan durum değişti" diye konuştu.
Ukrayna yasalarına göre ikinci tur seçimlerde herhangi bir adayın diğerinden fazla oy alması seçimleri kazanması için yeterli. İki lidere de karşı yönde oy kullananların sayısı ise yüzde 4,45'lik oran ile yaklaşık bir milyon kişiyi buldu. Aradaki farkın yüzde 3'ün de altına gerilemesi 2004'te yaşanan Turuncu Devrim'in tekrarlanabileceği ihtimalini artırıyor.
öte yandan Bölgeler Partisi'nin MSK ve diğer stratejik binaların çevresinde göstericileri toplanmaya başladı. Parti daha önceden MSK önünde 50 bin kişilik bir gösteri için izin almıştı. (CİHAN)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.