Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Uzman Görüşü: ‘Mamsurov K. Osetya Cumhurbaşkanlığında Kalır’

Kuzey Osetya'da yaşayanların % 99’u mevcut cumhurbaşkanı Taymuraz Mamsurov'un cumhurbaşkanlığında kalacağını düşünüyor.

Kuzey Osetya'nın önde gelen insan hakları savunucularından Ruslan Makaev, "Bizim Cumhurbaşkanlarımızı, hem Kuzey, hem de Güney Osetya için, Moskova'da aynı lobi aday gösteriyor. Bundan dolayı, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'e sunulan adaylardan ne Rusya Karadeniz Filosu Komutan Yardımcısı Sergey Menyaylo'nun, ne de Kuzey Osetya Devlet üniversitesi Rektörü Oleg Hatsaev'in hiçbir şansı yok. Bu lobi, yani Moskova'da cumhurbaşkanlarımızı belirleyen Yevgeni Primakov ( Rusya Federasyonu eski KGB Başkanı, Dışişleri eski Bakanı eski Başbakanlardan ve şu anda Rusya Federasyonu Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı)  ve Aleksandr Dzasohov (Kuzey Osetya eski Cumhurbaşkanı), ne Menyaylo, ne de Hatsaev'i destelemiyorlar. Onların Kuzey Osetya'daki çıkarlarını en iyi Taymuraz Mamsurov kolluyor bu yüzden onu seçecekler" dedi.

Hatırlanacağı gibi, Rusya Federasyonu iktidar partisi "Birleşik Rusya", Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'e Kuzey Osetya Cumhurbaşkanı adayı olarak mevcut Cumhurbaşkanı Taymuraz Mamsurov, Rusya Karadeniz Filosu Komutan Yardımcısı Sergey Menyaylo ve Kuzey Osetya Devlet üniversitesi Rektörü Oleg Hatsaev'in isimlerini önermişti.
Mevcut Cumhurbaşkanı Taymuraz Mamsurov'un görev süresi Haziran ayında sona erecek. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.