Arama

Ukrayna'da NATO Karşıtı Eylem
 
Ukrayna'da NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer'in ülkeyi ziyaretiyle birlikte başkent Kiev'de başlayan NATO karşıtlarının eylemleri devam ediyor.
çoğunluğu Ukrayna'daki sol görüşlü parti mensubu olan NATO karşıtları Scheffer'in gittiği ve görüşme yaptığı yerlerde gösteri yapıyor. Protestocular başkent Kiev'in Bağımsızlık Meydanı'nda kurdukları Ukrayna Komünist Partisi'nin rengi olan kırmızı bayrak rengindeki çadırlarda eylemlerini sürdürüyor.
NATO karşıtlarının pankartlarında "Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko ve Başbakan Yuliya Timoşenko'ya çantanızı alın Amerika'ya gidin", "Ben, annem ve Tato sana karşıyız NATO!", "NATO STOP!" gibi çeşitli ifadeler yer aldı.
Meydanda NATO karşıtları ve NATO yanlılarının karşılaştıkları anlarda sözlü tartışmalar yaşandı. Tartışmalarda Rusya yanlısı NATO karşıtları; Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko ve Başbakan Yuliya Timoşenko'ya çantanızı alın Amerika'ya gidin derken NATO yanlıları siz eşyalarınızı toplayıp Putin'in yanına Rusya'ya gidin dedi.
Sovyet marşları eşliğinde kiliselerin de destek verdiği NATO karşıtı eylemlerde çoğunluğu kilise cemaati olan bir gurup: "Allah bizimle, NATO'ya gerek yok!" sloganları attı. Ellerinde Hz. İsa ve haç işareti tutan kilise cemaati daha sonra "NATO git!" eylemleri yaparak NATO delegelerinin üzerine yürüdü.
Polis ekipleri ve çevik kuvvetin göstericileri devamlı abluka altında tuttuğu fakat müdahale etmediği eylemde, emniyet birimleriyle eylemciler arasında yer yer sözlü tartışmalar yaşandı. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.