Arama

Rusya Hükümeti'nden Kuzey Kafkasya Sorumluluğuna Sürpriz Atama

Ancak Dün Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'den, Kuzey Kafkasya sorumlusu ve aynı zamanda Rusya Başbakan Yardımcılığı görevine sürpriz atama.
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in, daha önce Federal Konsey'de ulusa sesleniş konuşmasında dillendirdiği "Rusya Federasyonu  hükümetinde mutlaka Kuzey Kafkasya'dan sorumlu bir kişinin olması gerektiği" açıklaması dün itibarıyla hayata geçirildi.
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev dün, Kuzey Kafkasya sorumlusu ve aynı zamanda Rusya Başbakan Yardımcılığı görevine herkesi şaşırtan sürpriz bir isim olarak Krasnoyarsk eski eyalet valisi Aleksandr Hloponin'i atadı.
Bilindiği gibi bu konu hem Rusya Federasyonu'nda, hem de Kuzey Kafkasya'daki aydınlar ve politikacılar arasında yoğun şekilde tartışılmış, Kuzey Kafkasya Sorumlusunun kim olacağı konusunda bir çok isim ortaya atılmıştı. çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, Dimitri Kozak ve Rusya Güvenlik Kurulu Sekreteri eski savunma ve FSB Başkanı Sergey İvanov'un isimleri ön plana çıkmıştı. (KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.