Arama

Hloponin: 'Federal Üniversitede İlk Adım İnnovasyon Üniversiteleri Kurmaktır'
Kuzey Kafkasya Federal Bölge Sorumlusu ve aynı zamanda Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı olan Aleksandr Hloponin, Kuzey Kafkasya Cumhuriyelerinin durumunu yerinde tespit etmek için cumhuriyetlere düzenlediği çalışma ziyaretleri devam ediyor.
Hloponin, bu kapsamda Karaçay-çerkes Cumhuriyetinden sonra Kabardey-Balkar Cumhuriyetini ziyaret etti.
Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz günlerde Rusya Federasyonu Federal Konsey Eğitim ve Bilim Komitesi Başkanı Hüseyin çeçenov, Kuzey Kafkasya'da bir Federal üniversite kurulması gerektiğini, bunun için de en uygun yerin Stavropol Kray içerisinde bulunan eski Kabardey başkenti Pyatigorsk şehri olduğunu açıklamıştı.
Bu konuda Nalçik'te bir açıklamada bulunan Kuzey Kafkasya Federal Bölge Sorumlusu Aleksandr Hloponin, Kuzey Kafkasya Federal Bölgesinde Federal üniversite kurulacak ancak bu Federal üniversiteden önce başarılı üniversiteler arasında bir innovasyon (eğitimde yeni teknolojiler kullanan) üniversiteler oluşturulması gerektiğini söyledi.
Hloponin, "Benim bu konuda tecrübelerim var. 4 üniversiteyi birleştirerek bir üniversite yaptım. Bu çok zor bir süreç. Federal üniversite er veya geç Kuzey Kafkasya Federal Bölgesinde kurulacak. Ama bundan önce innovasyonel üniversitelerin yani yeni teknolojiler kullanan üniversitelerin seçilmesi,, oluşturulması gerekiyor. Ben bu konuda elimden gelen yardımı göstereceğim" dedi. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.