Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

STK Liderleri, Medvedev ve Hloponin'e K. Kafkasya'daki Problemleri Anlatacak
Sivil toplum kuruluşlarının liderlerinin, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ve Kuzey Kafkasya Federal Bölge Sorumlusu ve aynı zamanda Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Aleksandr Hloponin ile biraraya gelecekleri bildirildi.
Sivil toplum kuruluşlarının liderleri Dimitri Medvedev ve Aleksandr Hloponin ile Kuzey Kafkasya'daki sorunları görüşecek.
Söz konusu görüşmeyi, Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı bünyesinde bulunan insan hakları kurulu başkanı Elli Pamfilova organize ediyor.
Bu görüşmede STK Liderlerinin Kuzey Kafkasya bölgesinde durumu değiştirmek için ne tür adımlar atılması gerektiği konusunda görüşlerini açıklayacakları, bu konuda önerilerde bulunacakları bildirildi.
STK Liderlerinin Kuzey Kafkasya Cumhuriyetleri'nde durumun değişmesi için birinci olarak sosyal problemlerin çözülmesi, ikinci olarak işsizlikle mücadele, üçüncü olarak yolsuzlukla mücadele, dördüncüsü klan sistemi ile mücadele yani bunların kaldırılması  ve insan hakları yani temel hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi, güvenlik güçlerinin terörle mücadele ederken insan haklarına riayet edilmesi olarak sıralıyorlar.
"İnsan Hakları İçin Dağıstan Anneleri" adlı insan hakları örgütünün lideri  Svetlana İsayeva, sivil toplum kuruluşlarının liderlerinin Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ile görüşmelerinin Kuzey Kafkasya'daki durumu değiştirmeyeceğinden, daha iyi olmayacağından  emin olduğunu, ancak yine de Rusya Federasyonu Devlet Başkanına  Kuzey Kafkasya'daki doğruların aktarılacağı konusunda ümitli olduğunu söyledi.
Dağıstan Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Parlamento alt kanadı Duma milletvekili Gacimet Safraliev, sivil toplum kuruluşlarının Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ile yapacakları görüşmeden umutlu olduğunu, Dimitri Medvedev'in demokrat liberal görüşlü bir lider olduğunu, bundan dolayı da Kuzey Kafkasya sorunlarının çözümüne farklı bir yaklaşımı olduğunu belirterek, bu görüşmenin Kuzey Kafkasya'da sorunların çözümünde daha efektif olunacağını söyledi. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.