Arama

Stavrapol'da Ölenlerin Sayısı 7'ye Çıktı

Stavropol'da Spor ve Kültür Evi'nin önünde dün patlayan bombada hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye ulaşırken, 40'dan fazla kişi de yaralandı. Yaralılardan birinin de Türk vatandaşı olabileceği iddia ediliyor.

Stavropol Bölgesi Sağlık Bakanı Viktor Mazharov yaptığı açıklamada, yaralılardan 30'unun hastanede tedavilerinin sürdüğünü, ölenler arasında 11 yaşında bir kız çocuğunun da olduğunu söyledi. Mazharov yaptığı değerlendirmede, "Yaralılardan üçünün durumu kritik. 9 yaralının durumu ciddi. 12 yaralı ise normal seviyede. Yaralılardan biri Moskova'dan. Bir yaralı da Türkiye ya da Azerbaycan vatandaşı olabilir" dedi.

Şehir polis yönetiminin verdiği bilgiye göre patlamaya 0,4 kilogram ağırlığında bir TNT kalıbı neden oldu. Olaya karıştığı belirlenen iki kişinin evinde yapılan incelemelerde patlayıcı düzenek, silah ve diğer mühimmatlar ele geçirildi.

Bölge Soruşturma Komisyonu yetkilisi Yekaterina Danilova, patlayıcının el yapımı ve zaman ayarlı olduğunu ve boş bir meyve suyu kutusunun içine yerleştirildiğini söyledi. Patlayıcı düzeneğin uzaktan kumanda ile imha edildiği kaydediliyor.

Kuzey Kafkasya bölgesinin en büyük kentlerinden biri olan Stavropol'da meydana gelen saldırı yetkilileri endişelendiriyor. Komşu cumhuriyetler çeçenistan, Dağıstan ve İnguşetya'ya göre çok daha sakin olan şehirde meydana gelen olayın hedefinin bölgede istikrarsızlık oluşturmak olduğu ifade edildi.

Stavropol Belediye Başkanı Nikolay Paltsev de yaptığı açıklamada olaydan etkilenen ailelere gerekli desteğin sağlanacağını, hayatını kaybedenlerin ailelerine de tazminat ödeneceğini belirtti.

Saldırıyı şimdiye kadar üstlenen bir grup olmadı. (CİHAN)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.