Arama

KKFB Parlamenterler Asamblesi Kuruluyor
Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Parlamenterleri, Rusya Federasyonu Parlamentosu üst kanadı Federal Konsey'de, Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi Parlamenterler Asamblesi kurulması teklifinde bulundu.
Bilindiği üzere 2 gündür Rusya Federasyonu Senatosu 'nda Kabardey-Balkar'ın sosyal ve ekonomik durumu ile sanayinin gelişmesi, turizm ve kültürel konulardaki durum görüşülüyor. Bu çerçevede, Kabardey-Balkar devlet organlarının temsilcileri ve parlamenterler de Rusya Senatosu'ndaki çalışmalara katılıyorlar.
Bu çalışmalar sürerken, Kabardey-Balkar Parlamenterler, Rusya Federasyonu senatörlerine Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi Parlamenterler Asamblesi kurulması önerisinde bulundu.
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Kabardey-Balkar Parlamentosu Genel Sekreteri Vladimir Bitokov, Kuzey Kafkasya Parlamenterler Asamblesi kurucular kurulunun bu yıl Eylül ayında toplanacağını belirterek, bundan böyle Kuzey Kafkasya bölgesindeki sorunların bu asamblede tartışılacağını söyledi.
Vladimir Bitokov ayrıca, Kabardey-Balkar Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu Federal Konsey (Senato) arasında bundan böyle yılda bir kez toplantı yapılacağını kaydetti. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.