Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Direnişçiler Kafkasya'da etkinliğini arttırıyor
FSB başkanı Aleksandr Bortnikov'un hazırladığı rapora göre direnişçilerin etkinliğini arttırnış.

FSB başkanı Aleksandr Bortnikov Kuzey Kafkasya’daki son durum hakkında Medvedev’e rapor sundu. Raporu inceleyen Rusya başkanı bölgede askeri operasyonları genişletme kararı aldı. Yerel yöneticiler ve emniyet birimleri de son dönemde “askeri başarılarından” bahsetmemeye başladı.

Bölge başkanları güvenlik sorunları olduğunu sık sık gündeme taşıyor. Son dönemde Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti Başkanları Merkez Moskova’nın güvenliği temin edeceğene daha az inanmaya başladı ve kendi insan kaynaklarını aktifleştirmeye çalışıyor.

İlk olarak Dağıstan başkanı Magomedsalam Magomedov Ağustos başlarında Medvedev ile görüşmesi sırasında çeçenistan’da mevcut özel timlerin bölgesinde de oluşturulması için izin istedi.

Magomedov’un teklifine göre Dağıstan gençlerinden oluşturulacak timlerin içişleri bakanlığına bağlı olması gerekiyordu. Bu konu sadece Dağıstan’da değil Kabardino Balkarya’da da gündeme taşındı.

Savcı yardımcısı Timur Abregov direnişçilere karşı askeri operasyonların yeterli olmadığını ve özel timlerin kurulması gerektiğini teklif etti.

Kabaradino Balkarya başbakan yardımcısı Murat Thazaplijev kendi askeri birliklerinin kurulması için harekete geçilmesini istedi.

Bortnikov’un raporuna göre direnişçilerin aktifliği artmakta, emniyet birimleri giderek daha fazla kayıp veriyor.

Birkaç gün once FSB Krasnodar eyaletinin FSB çalışanı öldürüldü. Bu olaydan başka daha altı kişi de saldırılardan sonra hayatını kaybetti. ölenlerden dördünün polis olduğu ifade edildi.

çeçenistan’da ise 30 kişilik direnişçi grup Ramzan Kadirov’un köyüne saldırdı. Emniyet birimleri ile yaşanan çatışma sonucunda 12 direnişçinin öldüğü açıklandı. Direnişçilere karşı askeri operasyona Kadirov'un kendisi başkanlık etti. Emniyet birimlerinden yapılan açıklamaya gore iki polis direnişçiler ile yaşanan çatışma sonucunda hayatını kaybetti. (Dünya Bülteni)



Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.