Arama

Vaşadze: Cenevre görüşmelerinde olumlu sonuç beklemiyoruz
Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vaşadze, Kafkasya'nın güvenliği ve mültecilerin durumunun ele alındığı Cenevre görüşmelerinin 13. turundan olumlu sonuç çıkmasını beklemediklerini söyledi.

Cenevre görüşmelerinin 14 Ekimde yapılacak 13. turuna ilişkin bir açıklama yapan Vaşadze, bu turun olumlu sonuçlanacağı beklentilerinin olmadığını, Rusya'nın da görüşmelerin biçiminden memnun olmadığını kaydetti. Vaşadze, görüşmelerin biçiminden hoşlanmayan Rusya'nın, Kafkasya'nın istikrarı ve güvenliğinin, mültecilerin durumu ile geri dönüşünün ayrı ayrı gruplarda ele alınmasına hazır olmadığını ifade ederek, “bizim 500 bin mültecimiz var. Tabii ki, ne hükümet, ne de herhangi bir vatandaşımız Rusya ile borjomi sularının veya şarapların Rus pazarına geri dönmesini konuşmak niyetinde değil. Bizim öncelikli ve bir an önce yapmamız gereken işler var. Biz Cenevre görüşmelerinde olumlu sonuç elde etmek için çaba göstereceğiz, ancak 13. turda kesin sonuç alacağımıza dair bir beklentimiz yok” dedi.

Bu arada, Cenevre görüşmelerindeki Abhazya heyetinin başkanı Vyaceslav çirikba da, 14 Ekimdeki görüşmelere katılacaklarını açıkladı.
çirikba, Cenevre görüşmelerinin 13. turuna katılmalarının, taraflar arasında güç kullanılmamasına dair bir belgenin kabul edilmesini amaçladığını ve bu konuda çabalarını artıracaklarını söyledi.Cenevre görüşmelerine Gürcistan, Rusya, ABD, Abhazya ve Güney Osetya'nın yanısıra Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler (BM)ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) temsilciler katılıyor.(AA)



Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.