Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Nino Burcanadze: 'Saakaşvili'nin Kuzey Kafkasya Cumhuriyetlerine Vizeleri Kaldırması Provokasyon'
Gürcistan, Rusya Federasyonuna bağlı Kuzey Kafkasya cumhuriyetleri için vize uygulamasını kaldırdığını, sözkonusu cumhuriyetlerden olan Rusya vatandaşlarının 90 gün boyunca Gürcistan'da vizesiz kalabileceklerini bildirmişti.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin sürpriz birşekilde   Rusya'ya bağlı Kuzey Kafkasya Cumhuriyetleri çeçenistan, İnguşetya, Kuzey Osetya, Kabardey-Balkar, Dağıstan, Karaçay-çerkes ve Adıgey özerk cumhuriyetleri için vize uygulamasını kaldırma kararı alması ve bu uygulamanın 13 Ekimden itibaren başlayacağını kaydetmesi Gürcistan, Kuzey Kafkasya  ve Rusya Federasyonu'nda gündem oluşturdu.

Mihail Saakaşvili'nin bu kararına Gürcistan eski Parlamento Başkanı ve "Demokratik Hareket- Birleşik Gürcistan" partisinin lideri olan Nino Burcanadze tepki gösterdi. Nino Burcanadze, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin Rusya'ya bağlı Kuzey Kafkasya Cumhuriyetlerinde yaşayanlara vizeyi kaldırması kararını bir provakasyon olarak değerlendirdi. Nino Burcanadze, Saakaşvili'nin Kuzey Kafkasya Cumhuriyetlerinde yaşayanlara vizeyi kaldırması kararının Gürcistan'a çok ağır bedeller ödeteceğini söyledi. Burcanadze, “Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili bir taraftan Rusya Federasyonu ile hiçbir koşul öne sürmeden diyaloga hazır olduğunu açıklıyor; öbür taraftan Rusya'ya bağlı Kuzey Kafkasya Cumhuriyetlerine vizeyi kaldıran provakatif bir karar çıkarıyor” diyerek Mihail Saakaşvili'yi eleştirdi. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.