Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Tiflis'te Çerkes sürgünü Konferansı...
Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te çerkes halkının geleceği konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa katılan bilim adamları 19.yüzyılın ortalarında yaşanan Kafkasya savaşı sırasında çerkes halkının katledildiğini ve bir kısmının da Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldığını hatırlattı. Bu durumun soykırım olduğu belirtildi.

Konferans sonucunda katılımcılar çerkes halkına yönelik soykırımın Gürcü meclisi tarafından kabul edilmesini istedi. Rus gazetesi Nezavisimaya Gazeta'ya konuşan Rus uzmanlara göre ise, bu düşünceyi destekleyen çevreler 2014 Soçi Kış Olimpiyatlarını da engellemeye çalışıyor.

Bölge uzmanları soykırım talebinin meclis gündemine taşınabileceğini ifade etti. Gürcü devlet yetkilisi Şota Malaşhiya AB ülkelerinin de desteğini arkalarına alarak olimpiyatların Soçi'de yapılmasının engelleneceğini iddia etti.

Ancak bu açıklama Gürcistan eski devlet bakanı ve halen ABD büyükelçisi olan Temur Yakobaşvili tarafından tekzip edildi. Yakobaşvili Tiflis yönetiminin bu konuda girişimde bulunmayı düşünmediğini belirtti. Yakobaşvili'ye göre olimpiyatlar Gürcü devlet yetkilileri tarafından da destekleniyor ve bölgenin ekonomik gelişimine katkıda bulunacağı düşünülüyor. (DüNYA BüLTENİ)



Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.