Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Kremlin'den Kafkasya'ya 13,4 Milyar Dolarlık Ödenek
Moskova Kafkaslar'da işsizlik sorunun çözülmesi, ekonomik kalkınma ve sosyal destek programı için düğmeye bastı.
Kuzey Kafkasya Bölge Valisi Aleksander Hloponin İzvestiya gazetesine yaptığı açıklamada 37 dev proje için yaklaşık 400 milyar ruble (13,4 milyar dolar) yatırım planladıklarını söyledi.

Bölge halkının küçük ve orta ölçekli işletmeler kurarak kalkınması için her türlü desteğin sağlanacağını ifade eden Hloponin, "İnsanlar bugün bunun gerçekleşeceğine inanıyor... Rus yatırımcıların bölgeye gelmesi için şartlar uygun. Bunu daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum..." dedi.

Bölgede yaşanan istikrarsızlık ve "ayrılıkçı hareketlerin" desteklenmesinde en büyük gerekçe olarak işsizlik ve sosyal geri kalmışlık görülüyor. İnguşetya, Kabardey-Balkar gibi cumhuriyetlerde işsizlik yüzde 50'lere tırmanırken, rüşvet ve aşiret yapısının da merkezden gelen destek programlarının yerine ulaşmasını engellediği kaydediliyor.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Ocak 2010'da Kuzey Kafkasya Bölgesi'ni oluşturarak bölgenin sorunlarına çözüm bulunması için yeni bir program uygulamaya koymuştu. Bölgede Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana devam eden savaş durumunu sonlandıran Medvedev, sosyal ve ekonomik alanlarda yatırım yapılmasını istiyor. (CİHAN)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.