Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Paşazade Kuzey Kafkasya Seyahatinde
Kafkasya Din İdaresi Başkanı Şeyhül- İslam ve Azerbaycan Müftüsü Allahşükür Paşazade’nin Kuzey Kafkasya Cumhuriyetlerine düzenlediği çalışma ziyareti devam ediyor.
Allahşükür Paşazade’nin Kuzey Kafkasya Federal Bölgesine yönelik ziyareti dikkatleri üzerine çekiyor. Bu ziyarette Allahşükür Paşazade’ye Kuzey Kafkasya  Müslümanları Koordinasyon Merkezi Koordinatörü ve aynı zamanda Karaçay-çerkes Müftüsü olan İsmail Berdiyev’in eşlik ettiği bildirildi.
Kafkasya Din İdaresi Başkanı Paşazade  bu çerçevede çeçenistan’ı ziyaret etti. Söz konusu ziyarette  Allahşükür Paşazade  çeçenistan Başkanı Ramzan Kadirov tarafından da kabul edildi. Kabulde Azerbaycan Müftüsü Allahşükür Paşazade, Ramzan Kadirov’a Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliev’in davetini iletti. Ramzan Kadirov’da bu davete memnuniyetle icabet edeceği söyledi.
Kafkasya Din İdaresi Başkanı ve Azerbaycan Müftüsü olan Allahşükür Paşazade’nin Kuzey Kafkasya çalışma ziyaretine yerel uzmanlardan tepkiler geldi. Gözlemciler “Şii olan Allahşükür Paşazade’nin Sünni olan Kuzey Kafkasya Cumhuriyetlerinde ne işi olabilir?” diye sordular. Paşazade'nin derin ilişkileri olduğu biliniyor. KGB ajanı olduğu da herkesce bilinen Paşazade’nin Dağıstan’ın Derbent şehrinde temsilciliği bulunuyor ve sadece Şiiler ile ilgili konularda çalışmalar yürütüyor. Allahşükür Paşazade SSCB döneminde kullandığı Kafkasya Din İşleri Başkanlığı veya Müftülüğü statüsünü SSCB yıkılmasına rağmen ısrarla kullanmaya devam ediyor. Allahşükür Paşazade’nin hem Vladimir Putin ile hem de Azerbaycan yönetimi ile derin ilişkileri bulunuyor. Azerbaycan yönetimi Allahşükür Paşazade’ye ciddi anlamda maddi destekte bulunuyor. (KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.