Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

ABD, Gürcistan’da 'işgalin sona ermesini' istedi; Moskova tepkili
ABD Senatosu'nun, Rusya’dan Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne saygı duymasını, "ayrılıkçı bölgeler" Güney Osetya ve Abhazya’dan askerlerini çekmesini öngören yasa tasarısına, Moskova sert tepki gösterdi.
29 Temmuz’da ABD Senatosu’nun aldığı kararda, Rusya hükümetinden 2008’de Rusya ile Gürcistan arasında imzalanan ateşkes anlaşmasının şartlarına uyulması istenirken, buna askeri birliklerin savaş öncesi pozisyonlarına dönmelerinin de dahil olduğu kaydedildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Abhazya ve Güney Osetya’nın ‘işgal’ edildiği yönündeki iddiaların hiç bir yasal zemini yok” denildi. Moskova’ya göre bu tür kararlar, Moskova’nın rövanşist yaklaşımını teşvik eder.
ABD Senatosu’nun kararını olumlu karşılayan Gürcistan, gelecek hareket planları için bu kararın temel oluşturacağını vurguladı. (CİHAN
)

Sizde yorumunuzu eklemek için tıklayın.
Yorumlar
Tüm yorumları görüntülemek için tıklayın.
Uygar - Eskisehir
02 / 08
Eger ABD Rusya ile Abhazya ve G. Osetya arasinda yapilan anlasma geregi topraklarinda guvenlik nedeniyle asker bulundurmasini isgal sayiyorsa once kendileri Guney Kore'deki ve dunyanin diger bolgelerinde bulunan askerlerini ceksin, sonra da gucu yetiyorsa gercek bir isgalin yasandigi Filistin topraklari icin bir karar cikartsin.