Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Gürcistan’dan 'Çerkes Soykırımı Anıtı' İçin Uluslararası Yarışma

Gürcistan Diaspora İşlerinden Sorumlu Bakanlık, “çerkes Soykırımı Anıtı” için en iyi projeyi seçmek üzere uluslararası bir yarışma başlattığını ilan etti. Yarışmayı kazanan kişinin 10 bin dolar para ödülü alacağı bildiriliyor.

Daha önce Gürcistan Parlamentosu Komite Başkanı Nugzar Tsiklauri, anıtın Gürcistan - Abhazya sınırına dikilmesi gerektiğini söylemişti.

Bilindiği gibi 20 Mayıs’ta Gürcistan Parlamentosu, 19. Yüzyıl Kafkasya Savaşı’nda ve savaştan sonraki on yıl boyunca “çerkes Soykırımı” yapıldığını kabul etmişti. Bundan önce Tiflis’te ABD kökenli Jamestown Vakfı’nın da katılımıyla “çerkes Sorunu” hakkında bir dizi konferans düzenlenmişti. Konferanslarda Kafkasya’daki çerkes toplumsal örgütleri de yer almıştı. Bunlar “çerkes Soykırımı” sorununu 2005-2006 yıllarından beri gündemde tutmaya çalışan örgütlerdi. (KAFKASEVİ)

Z.K.

Sizde yorumunuzu eklemek için tıklayın.
Yorumlar
Tüm yorumları görüntülemek için tıklayın.
Nago Ercan - samsun
31 / 01
Çerkes soykırımını kınayarak ve bu konuda uluslarası anıt yarışması açarak Çerkeslerin sırtından prim yapmaya çalışan Gürcistan bunu hangi yüzle yapmaktadır.. G.Osetyada ve Abhazya'da kendisi yaptığı soykırımı unutmuşa benziyor..Çerkesler kimseyi koltuk değneği olarak kullanmaya ihtiyacı yoktur.Hele de Gürcistan yönetimine hiç yoktur.Kendi mücadelesini kendi verebilecek kadar onurludur..Gürcistan halkından kopuk bir hamkedir bu.. Çerkesleri kazanmak istiyorsa Gürcistan üzerinden Tüm Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerine karayolundan gidiş ve dönüş kapılarını ve karayollarını açsın..Saygılarıöla..