Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Çeçenya Cumhuriyeti Soçi’de Temsilcilik Açtı

Soçi’de çeçenya Temsilciliği açıldı. Temsilcilik, çeçenya Cumhuriyeti’nin Krasnodar Krayı’ndaki elçisi Said Huseyn Hamzatov tarafından yönetilecek.

Yeni açılan temsilcilikle, Krasnodar Kray’da Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti vatandaşlarının istihdamı ile ‘olimpik ve toplu konut’ uzman ve inşaatçılarının problemlerinin çözüleceğini söyleyen Said Huseyn Hamzatov, “İnsanın en temel hakkı kendi ülkesinde dilediği yere gidebilme ve istediği yerde çalışabilme hakkıdır. İlk etapta bu hakların kullanılmasına yardımcı olmalıyız. Pek çok çeçen ilk defa ülke sınırları dışına çıktığı için yardıma ihtiyaç duyuyor” dedi. Hamzatov çeçenya Cumhuriyeti’nden gelen herkese, hangi milletten olduğuna bakmaksızın destek vereceklerini ifade etti.

Hamzatov bir diğer görevlerinin de Krasnodar Krayı yöneticilerine yardımcı olmak olduğunu belirtti. Hamzatov, bunun için yetkililere gerekli enformasyonu sağlayacaklarını, çeçenya Cumhuriyeti yönetimiyle fonksiyonel bir işbirliği yürütülmesinde misyon üstleneceklerini söyledi. (KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.