Arama

Doku Umarov Hakkında Gıyabi Tutuklama Kararı

Rusya Federal Mahkemesi, Doku Umarov ve Aslan Bütukayev hakkında gıyabi tutuklanma kararı verdi. Umarov ve Bütukayev Moskova havalimanı Domodedovo’da yapılan terör eylemini organize etmekle suçlanıyor.

Rusya Federasyonu Sorgu Komitesi Basın Hizmetleri Bürosu’nun beyanatına göre, “Halen aranmakta olan Doku Umarov ve Aslan Bütukayev'in suçlu olduklarına karar verildi ve mahkeme tarafından haklarında gıyabi tutuklama kararı çıkartıldı”.

Bilindiği gibi, Şubat ayında Doku Umarov Domodedovo’daki terör eyleminin sorumluluğunu üstlenmişti. Bunun üzerine Mart ayında Umarov ve kendisine tabi bağlı dört üye hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartılmıştı.

www.yuga.ru'nun haberine göre dava kapsamında, tutuklanan dört üyenin gözaltı süresi terör eyleminin yıl dönümü olan 24 Ocak’a kadar uzatıldı.

Mahkemenin sorgu dilekçesine göre, Başir Hamhoyev, İslam ve İlez Yandiyev kardeşler ile Ahmed Yevloyev’in gözaltı süresi 24 Ocak 2012 tarihine kadar uzatıldı. Şu anda ceza davası için delillerin kuvvetlendirilmesine çalışılıyor. Ardından çete üyelerine dava açılması planlanıyor. Her bir üyeye terör eylemindeki rolüyle bağlantılı olarak dava açılacak. Zanlılar, Ceza Kanunu’nun 205, 209, 210 ve 222. maddeleri gereğince terör eylemi, çetecilik, yasa dışı silahlı oluşuma katılma, yasa dışı silah ticareti suçlarından yargılanacaklar.

Bunun haricinde, İstanbul’da cinayete kurban giden üç çeçen’den ikisi hakkındaki bilgiler soruşturuluyor. Zaurbek Amriyev ve Rustam Altemirov adlı çeçenler Domodedovo’daki terör eylemi davası kapsamında uluslararası çapta aranıyorlardı.

Ceza davasının soruşturması sürüyor. (KAFKASEVİ)


Sizde yorumunuzu eklemek için tıklayın.
Yorumlar
Tüm yorumları görüntülemek için tıklayın.
Şamil - İstanbul
31 / 10
İşinize gelmeyen her şeyi tekfir etmekte üstünüze yok be kardeşim. Sana tez şehadet diliyorum Kafkasyanın kurtuluşuna hayrın olur İnşaallah...
Mansur - Wilayat Galgayco
31 / 10
isminizi rusevi ya da putinevi olarak degistirin yada kadirovevi olarak da degistirebilirsiniz..Kafkas Mucahidleri Emiri, Domodedovo istishad eylemi ile ilgili gereken aciklamayi yapti..Siz kafir ve musriklerin yasalarini onlarin dunyaya bakis tarzini referans alabilirsiniz..ama Kafkasya İslam Emirligi yada Imarat Kavkaz'in yolu bellidir..Kur'an ve Sunnet..ve bu yoldan asla donus yok..Insha'Allah Rabbimizde iki iyiden birini vermesini istiyoruz..Ya Sehadet ya Zafer!