Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

400 Çeçen ölüm listesinde
FransızCumhuriyet Savcılığı, çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadırov'un, muhaliflerini öldürmek için bir infaz örgütü kurduğunu tespit etti.
Savcı, bu tespitini bir iç istihbarat raporuna dayandırdı. Savcı Anne Kostomaroff'un İç İstihbarat Müdürlüğü'nden aldığı rapora göre Strasbourg şehrine 3 kişilik bir infaz timi geldi. Timin amacı 4 çeçen sığınmacıyı öldürmekti. Raporda, gerçekleştirilmek istenen infaz eyleminin büyük bir planın parçası olduğu kaydedildi. Söz konusu plan dâhilinde rejim karşıtı olan ve infaz edilecek 400 kişinin isminin bulunduğu listenin Rus yanlısı çeçen Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov tarafından hazırlattırıldığı belirtildi. Raporda Viyana ve Türkiye'de son yıllarda gerçekleştirilen çeçen cinayetleri de örnek gösterildi. ülkesindeki çeçenler'i korumak isteyen Fransız savcılar üç çeçen cinayetini araştırmak için 2009'da gizlice Türkiye'ye gelmişlerdi. Heyetin temasları SABAH'ta 22 Mart 2009'da haber olmuştu.

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.