Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

“Kuzey Kafkasya Emirliği” girişimi Çeçenleri böldü
ÇİC Avrupa Temsilcilerinden Çeçen Parlamentosu Kararına Destek
Geçtiğimiz günlerde, çeçen direniş lideri Dokka Umarov’un ‘Kuzey Kafkasya Emirliği’ni ilan etmesi sonrasında başlayan tartışmalar büyüyerek devam ediyor.
Direnişin önemli figürleri tarafından yapılan karşılıklı açıklamalar sonrasında bugün de, Avrupa’da faaliyet gösteren 16 çeçen direniş temsilcisinin imzasını taşıyan bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Parlamento’nun, Dokka Umarov'u, “çeçen-İçkerya Cumhuriyeti Anayasası’na aykırı davrandığı gerekçesiyle görevden alması ve tüm yetkinin parlamentoya devredilmesi” kararına destek verilerek, çeçen İçkeriya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı’na “geçici atama” yapılması istendi.  
Chechenpress’in web sitesinde yer alan ve aralarında Ruslar tarafından şehit edilen çeçenistan’ın seçilmiş 2. Devlet Başkanı Aslan Mashadov’un oğlu Anzor Mashadov’un da bulunduğu 16 kişi tarafından imzalanan bildiride, çİC Devlet organlarının yeniden yapılandırılması da istenerek şu görüşlere yer veriliyor:
 
   “çeçen İçkeriya Cumhuriyeti Parlamentosu’na çağrı!
 
çağrımıza başlamadan önce, çeçen Parlamentosu’nu en kalbi duygularımızla selamlıyoruz.
Dış oyunların oynandığı ve maalesef kendi devlet adamlarımızın çeçen halkının geleceğini ihmal ettikleri bu zor dönemde, çeçen parlamentosunun aldığı inisiyatiften memnunuz.
Bu tutumunuzla çilekeş halkımız ve Allah nezdinde çok büyük bir sorumluluğu yerine getirdiniz. Durumu kontrol altına almak için çeçenistan Anayasasını işlettiniz.
Şimdi yerine getirmeniz gereken önemli bir görev daha bulunuyor: çeçen İçkeriya Cumhuriyeti’ne geçici bir devlet başkanı atamak; çökmüş olan çeçen devlet mekanizmasını en kısa zamanda tekrar işler hale getirmek.
Bu kritik dönemde susarak ve tepki göstermeyerek, yapılanların herkesin düşüncesiymiş gibi algılanmasına sebep olan bir kısım devlet adamlarımızın, bu tutumlarıyla çeçen devletinin düşmanlarına yardımcı olduklarını düşünüyoruz.
Bu durumda sizden tek isteğimiz çeçen devletinin ve çeçen halkının geleceğini her şeyin üzerinde tutmanızdır. Şimdi Anayasanın size verdiği yetkiyi kullanarak çözümleyici bir adım atmanızı, çİç Devlet organlarını tekrar yapılandırıp, meşruiyet kazandırmanızı bekliyoruz.
 
   Sayın Başkan ve çeçen İçkeriya Parlamentosu’nun değerli milletvekilleri!
 
Bugün yapacaklarınızla çeçen halkının tarihine geçme şansınız var. Atacağınız bu adımla hem çeçen devletini; hem de çeçen halkını iç ve dış düşmanlardan kurtarmış olacaksınız.
Tarihi karar sizi bekliyor.
 
    Allah size, düşmana karşı mücadelede kolaylık versin!
    Allah sonumuzu hayreylesin.
 
    Allahuekber!
 
1.  İlyas Musayev, çİC Dışişleri Bakanı 1. Yardımcısı
2.  Usman Ferzauli, çİC Dışişleri Bakan Yardımcısı
3.  Yaraği Abdullayev, çeçenistan Dışişleri eski Bakan.Yardımcısı
4. Visit İbragimov, çeçen Diasporası Depertmanı Sorumlu Direktörü
5.  Mayirbek Taramov, Uluslararası İnsan Hakları Sorumlusu
6.  Ahmet Malsagov, çİC Parlamentosu eski milletvekili
7.  İbba Şapi Şeyhi, çİC Devlet eski Bakanı
8.  Anzor Mashadov, çeçen Diasporası Başkanı
9.  İsa Munayev, çİC Silahlı Kuvvetleri, General
10. Sultan Arsayev, çİC Silahlı Kuvvetleri,Albay
11. İvar Amundsen, çİC Norveç Fahri Konsolosu
12. Adam Borovski, çİC Polonya Fahri Konsolosu
13. Piter Krag, çİC Danimarka Fahri Konsolosu
14. Salambek Amayev, çİC Silahlı Kuvvetleri, Albay
15. Umar Ayburtayev, çİC, Polonya eski temsilcisi
16. Rubati Mitseyeva, çİC Polonya Temsilcisi 1. Yardımcısı
 
5 Kasım günü çeçen-İçkeriya Parlamentosu Başkanı Jaloudi Saralyapov tarafından Parlamento adına yayınlanan bir kararla, “Dokka Umarov'un kendisini Kafkasya Emirliği Emiri olarak ilan etmesinin çeçen-İçkerya Cumhuriyeti Anayasası’na, özellikle de 69. maddeye aykırı olduğu; buna bağlı olarak devlet başkanlığı görevinden ve bakanlar kurulu başkanlığından uzaklaştırıldığı duyurulmuş; çeçen-İçkerya Parlamentosu’nun, yeni özgür seçimler yapılıncaya kadar, çeçen-İçkerya Cumhuriyeti’ndeki tüm yönetim yetkisini üzerine aldığını duyurmuştu. (CP-KE-Kafkasevi)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.