Arama

Duma Başkan Yardımcısı: ‘Çeçenistan’daki Kontr-Terör Rejimini Ekonomik Kriz Sonlandırıyor'
 
çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov’un 25 Mart günü yaptığı açıklamada, çeçenistan’da sürdürülen Federal kontr-terör rejiminin Mart ayı sonu itibariyle sona ereceğini açıklamasına Moskova’daki politikacılardan tepkiler gelmeye devam ediyor.
Bu konuda bir tepki de, Rusya Federasyonu Parlamentosu alt kanadı Duma Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Komünist Parti yönetiminde olan İvan Melnikov’dan geldi.
Duma Başkan Yardımcısı İvan Melnikov, çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov’un Mart ayı sonunda çeçenistan’da kontr-terör rejiminin sona ereceğini açıklamasına tepki göstererek, “Galiba ekonomik krizden dolayı çeçenistan’daki kontr-terör rejimine son verildi” dedi.
Melnikov, çeçenistan’da kontr-terör rejiminin son bulup bulmayacağına bağımsız bir komisyon oluşturulup bu komisyonun çalışmaları sonucunda bir karar verilmesi gerektiğini belirtti.
Duma Başkan yardımcısı İvan Melnikov, çeçenistan’da kontr-terör rejimine son verilmesinin ekonomik krizden dolayı olduğunu düşündüğünü ancak insanların güvenliğinin ekonomiden önce geleceğini söyledi.
Hatırlanacağı üzere, dün Moskova’da bu konuda bir açıklamada bulunan Duma milletvekillerinden İgor Lebedev, çeçenistan’da kontr-terör rejimine son verilebilmesi için insanların Sank-Petersburg, Kaliningrad ve Moskova’ya gidip gelebildikleri gibi, çeçenistan’a da gidip gelebilirlerse o zaman kontr-terör operasyonuna son verilebileceğini söylemişti. (KAFKASEVİ)



Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.