Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Kadirov İhsanoğlu'nu Çeçenistan'a Davet Etti
 
Şangay İşbirliği örgütü (Şİö) çatısı altında düzenlenen Afganistan konferansına katılmak üzere Moskova'ya gelen İslam Konferansı örgütü (İKö) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Rusya Federasyonu özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'la bir araya geldi. Kadirov görüşmede İhsanoğlu'nu çeçenistan'a davet etti.
Kadirov'un davetine olumlu cevap veren İhsanoğlu, "İnşallah bir gün bu ziyaret gerçekleşir. Sizin cumhurbaşkanı olarak yaptığınız çalışmaları takip ediyoruz." dedi. İkili görüşmede Kadirov da çeçenistan'ın geri kalmış bir bölge olmadığını, hızla gelişmeye başlayan özerk bir cumhuriyet olduğunu söyledi.

İhsanoğlu'nun Rusya Federasyonu'nun İKö'ye gözlemci statü ile katılması için önemli çalışmalar yaptığını kaydeden Kadirov, çeçenistan'ı gördüğü zaman fikirlerinin değişeceğini, Tatarlar'ın bile çeçenistan'ı dünyanın merkezi olarak gördüklerini kaydederek espri yaptı. (CİHAN)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.