Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Zakayev: '1 Ağustos'dan İtibaren Ateşkes Uygulayacağız'
 
çeçen İçkeriya Cumhuriyeti Hükümeti Başkanı Ahmet Zakayev çeçenistan'da 1 Ağustostan itibaren karşılıklı ateşkes uygulanacağını açıkladı.
Rusya Federasyonu'nun önde gelen gazetelerinden "Kommersant", İngiltere'nin başkenti Londra'da ikamet eden ünlü çeçen Lider Ahmed Zakayev ile çeçenistan Parlamento Başkanı Dukvaha Abdurahmanov'un Oslo'da yaptıkları görüşmede 1 Ağustos'tan itibaren karşılıklı ateşkes uygulama kararı aldıklarını yazdı.
Zakayev'e isnad edilen habere göre konuyla ilgili olarak 10 gün sonra Londra'da geniş katılımlı bir toplantı daha yapılacak.
Gazete çeçenistan Parlamento Başkanı Dukvaha Abdurrahmanov'un da gelişmeleri olumlu bularak çeçenistan'a siyasi istikrar getireceğini söylediğini yazdı.
Bilindiği gibi Ahmed Zakayev ile çeçenistan Parlamento Başkanı Dukvaha Abdurrahmanov geçtiğimiz hafta Oslo'da buluşmuş, 2 gün süren görüşmelerde "çeçenler arasında iç barış ve uzlaşma" konusu ele alınmıştı.
Gözlemciler, Abdurrahmanov'un Ahmed Zakayev ile görüşmesinin asıl nedeninin Zakayev ve etrafındakileri çeçenistan'a dönme konusunda ikna etmek olduğunu belirtiyor.
Bilindiği gibi  çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov da daha önce Ahmed Zakayev'in çeçenistan'a dönmek istediğini açıklamıştı. (KAFKASEVİ)

Sizde yorumunuzu eklemek için tıklayın.
Yorumlar
Tüm yorumları görüntülemek için tıklayın.
imam mansur - hozat
30 / 07
"Ey iman edenler. Allah'a itaat edin. Rasulüne ve sizden olan emir sahiplerine de itaat edin. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz Allah'a ve ahiret gününe gerçekten iman etmişseniz onu Allah'a ve Rasulüne götürün. Bu hem hayırlı hemde netice bakımından daha iyidir."Nisa-59 Ebur Hureyre(r.a) Rasulullah (s.a.s) şöyle buyurdu: "Kim bana itaat ederse Allah'a itaat etmiş olur. Kim bana karşı gelirse Allah'a karşı gelmiş olur. Kim tayine ettiğim emire karşı gelirse bana karşı gelmiş olur".. "Allah'ın kitabıyla sizi idare ettiği müddetçe köle de olsa emirinizi dinleyin ve itaat edin" Müslim ancak emir lafzı kelamını bile duymaktan nefret ediyoruz. Kur'an-Sünnet ve Sahabeyi Kiram ve Tabiinin yaşayışı bize en doğru yolu gösterecektir.
Abrek - istanbul
29 / 07
Sen yine bildiğin yoldan devam et Zakayev. Bir Çeçen'e nasıl yakışıyorsa, Allah'tan başka kimseye biat etme.
imam mansur - hozat
29 / 07
Zakayev halen neyi savunuyorsun..Kendi dediğine kendin inanıyormusun..Gel yanlıştan geri dön Emir Dokka'ya biat et..Çeçen Mücahitler arasında yerini al, Cihada katıl..