Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Çeçen Direniş Liderleri Öldürülüyor mu?
Cahar Dudayev’den bu yana bağımsız çeçenistan fikrini savunan direnişin şimdiki lideri Doku Umarov, önceki gün ani bir açıklamayla çeçen Emiri görevinden ayrılarak yerini daha genç lider Aslanbek Vadalov’a bıraktığını duyurdu.
çeçenlerin İnternet sitesinde yayınlanan ve You Tube’a konan Umarov'un bildirisinde “görevi daha genç ve enerjik arkadaşımız Vadalov’a bırakıyorum” dedi. Rusya’da bir numaralı terörist olarak aranan Umarov’un sağlık gerekçeli istifası Rusya medyasında ilginç yorumlara yol açtı. “Vzglad” internet gazetesinin haberine göre merkez Rusya yönetimi son yıllarda sistematik biçimde çeçen militanları, gizli geliştirilen bir zehirle yavaş yavaş imha ediyor. Şu ana kadar 17 çeçen elebaşısının bu yöntem kullanılarak ortadan kaldırıldığının altı çizilerek, “Rus istihbaratı Umarov’a da etkisi uzun sürede çıkan zehir vermiş olabilir” dendi.  (Nerdun Hacıoğlu-HüRRİYET)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.