Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Yamadayevler de Kadirov'a Biat Etti
çeçenistan'ın etkili aşiretlerinden Yamadayev ailesinin sağ kalan tek erkeği İsa Yamadayev, Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'la ittifak yapmaya karar verdi.

çeçenistan'ın Gudermes bölgesindeki evinde basın mensupları ile biraraya gelen Yamadayev, "Ramazan Ahmetoviç (Kadirov)'la birçok konu ele aldığımız bir görüşme gerçekleştirdik. İlişkilerimizin normal seviyede olmasının önünde herhangi bir engel bulunmuyor" dedi.

Kadirov'la ittifak kurmaya hazır olduğunu kaydeden Yamadayev, bir kısım basın organlarının Kadirov'la kendisi arasında sorun olduğu yönünde yayınlar yaptığını, kendisinin çeçenistan Cumhurbaşkanına karşı saygılı olduğunu söyledi. İsa Yamadayev'in kardeşi Ruslan Yamadayev, çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'un en büyük rakiplerinden biriydi. Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma milletvekili olan Ruslan Yamadayev, Eylül 2008'de Kremlin'den bir toplantıdan dönerken aracına 10 el ateş edilmiş ve yaşamını yitirmişti.

İsa Yamadayev'in bir diğer kardeşi Sulim Yamadayev ise Mart ayında Birleşik Arap Emirlikleri'nde apartmanın altında bulunan bir otoparkta uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. önce Kremlin'e karşı birinci çeçen savaşında mücadele eden Yamadayev ailesi, ikinci çeçen savaşında Moskova'nın yanında yer almıştı.

İsa Yamadayev de Temmuz 2009'da kendisini öldürmek üzere tutulan kiralık katilin tutuklanmasını sağlayarak hayatta kalmayı başardı. Moskova çevre bölge Mahkemesi (Mosoblsud), Rusya'ya bağlı çeçenistan uyruklu işadamı ve politikacı İsa Yamadayev'i öldürmek isteyen kiralık katil Havaj Yusupov'u (24) suçlu bularak 8,5 yıl hapis cezası verdi. Soruşturma yetkililerine göre, Yusupov üç milyon dolar karşılığında Yamadayev'i öldürmeye yeşil ışık yakmıştı. (STARGüNDEM)



Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.