Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Direniş Bölünüyor mu?
Rus basını Gakayev ve Umarov arasında çıkan liderlik tartışmasının direnişi böleceğini iddia etti.

Direnişçiler Doku Umarov'un komutanlığından ayrıldıklarını beyan ettikten sonra kendi liderlerini de seçmiş oldu.

Rus gazetesi Kommersant'ın haberine göre  çeçenlerin yeni lideri kısa bir süre önce Ramzan Kaiırov'un köyüne saldırıyı organize eden Hüseyin Gakayev'in olduğu belirtildi. çeçenistan'da saldırı sonrasında GHakayev'in yakalanması karşılığında 10 milyon ruble ödül verileceği ilan edilmişti.

Direnişçilerin yapmış olduğu açıklamada çeçen mücahitlerinin tamamının Gakayev'i desteklediği öne sürüldü ve Doku Umarov'un istifa etmesinden sonra direnişçilerin diğer Kuzey Kafkasya direniş grupları ile birleşmelerinin mümkün olduğu vurgulandı.

Gakayev Dağıstan, İnguşetya, Kabardey Balkar ve Karaçay çerkes'den olan direnişçilerden ayrılmayı düşünmediklerini belirtti. Ancak Umarov'un çekilmesine kadar bekleyeceklerine dair düşüncesini tekrarladı.

Direnişçiler içerisinde sorun 2 Ağustos 2010 tarihinde Doku Umarov'un yapmış olduğu açıklama sonrasında ortaya çıktı.

Umarov önce istifa ettiğini açıkladı ancak daha sonra kendisi tarafından böyle bir açıklamanın yapılmadığını söyledi.

Kommersant'ın haberine göre çeçen direnişçi gruplar ise Umarov'un çekilmesi gerektiğini ve olaya dış güçlerin müdahil olduklarını öne sürdü. "

SK-Strategiya" araştırma merkezinin başkanı Abdulla İstamulov çeçenlerin "ebedi cihad" düşüncesinden sıkıldıklarını ve Arap ülkelerinden gelen 'radikal' akımları içerisinde görmek istemediklerini iddia etti. İstamulov'un sözlerine göre direnişçiler önümüzdeki dönemde mali sıkıntı ile karşı karşıya kalabilir. Haberde çeçen direnişçilerin Arap ülkelerinden gelen mali kaynak ile ayakta durduğu belirtildi. (DüNYA BüLTENİ)



Sizde yorumunuzu eklemek için tıklayın.
Yorumlar
Tüm yorumları görüntülemek için tıklayın.
Muhammed - adapazarı
24 / 10
Düşün,bir tarafta sapkın Kadirov,diğer tarafta tek taraflı barışa asla yanaşmıyan Dokko!Rusya,Kadirov'un yerine ya Gantemirov yada onun gibi ılımlı bir haini getirecek,Kadirov'u mücahidlere öldürtecek,Dokko'nun yerinede ayrılan komutanlardan daha uzlaşmacı bir komutanı getirip meseleyi tek taraflı barış ile kapatmak istiyor.Ayrılan kardeşler,Cihadı sadece Çeçenistana geri indirgemek istiyor.Bu durum diğer bölgelerdeki kardeşlere ihanet olmıyacakmı?Bence artık bu konuları konuşma lüksümüz kalmadı!Artık burada frene basılmaz,gaza basmaktan başka hiç bir çare yok.Artık saflar oldukca netleşti,artık ya Ruslardan yana olmak yada Emirlikten yana olmak gerek.Artık Kafkasyada ya siyah var yada beyaz,artık gri olamaz,ayrılan kardeşler gri olmak istiyor,oysa artık gri yok,gri arada kalmak demektir.Unutmamak gerekir arada kalanlar her zaman hüsrana uğramıştır.
MUHAMMED - Adapazarı
24 / 10
Evet meseleyi geçmişte İçkeriya zamanında konuşmuş olsaydık Demokratik platformlarda konuşabilirdik,ancak artık durum oldukca farklılaştı ki bunu sende biliyorsun.Yani artık Kafkasya'da o insanlar İslam diyorlar.He şu tartışılabilirdi o zamanlar.İslami Kafkasyayı nereye oyurtabileceğiz vs.Ama artık bu geçti!Bu insanlar Rasulullah (sav)in''HER KİMKİ MİLLİYETÇİLİK UĞRUNA,KAVMİ İÇİN,TOPRAK İÇİN(gayrı İslami)BİR BAYRAK ALTINDA SAVAŞARAK ÖLÜRSE BİLSİNKİ MÜŞRİK OLARAK ÖLMÜŞTÜR''(Tabi İslamda bilmemek mazerettir).Efendimizin bu sözünün üzerine kim söz söyliyebilirki?Yani sevgili kardeşim o insanlar artık bizlerin bilemiyeceği çok farklı bir boyuta geçtiler,bizlerin onları anlamaları mümkün değil ,olamazda!Konumuza gelirsek ayrılan kardeşler hata etmişlerdir.Bu direnişi bitirmek için planlanan çirkin sinsi bir oyundur,her şey Soçi Olimpiyatları öncesi direnişi bitirmek için planlandı.
Kurshloy - konya
21 / 10
Emirlik şeriat mahkemesinin bile sözü dinlenmeyerek, hiçbir komutanla istişare edilmeden bir kaç kişi tarafından kurulmuştur. Bugüne kadar bu mücahitlerin kararıdır diyenler bugün ne söyleyecek? Mücahitlerin karşısına çıktığında başka, kameranın karşısında başka konuşan Dokka hem saygınlığını hem güvenilirliğini yitirmiştir. Kur'an ve sünnetten bahsetmeden yalancılıktan söz edin de okuyalım. Söz mücahitlerindir. Allah başkanımız, emirimiz, liderimiz, şerefimiz Emir Hüseyini korusun!